BanenVooruitgang kleine buis in tunnelbouwProduct prestaties en verlies

vrijgavetijd:2023-01-14 12:59:46 Post gebruiker:965HP113924865 Paginaweergaven:570

Kerntips:Banen,BanenNaadloze pijp groeven,Soms wordt de voegpijp aan de twee zijden van het hoefijzeroppervlak bedekt. Pas de samenwerk

BanenNaadloze pijp groeven,

Soms wordt de voegpijp aan de twee zijden van het hoefijzeroppervlak bedekt. Pas de samenwerkingsspecificaties van de voegpijp bij de distributiepijp aan. Hoe voeg lekkage tijdens installatie van voegbuis te voorkomen?

De langsoverlappende breedte van het voegen van pijp en het voegen van pijp zal niet minder dan cm zijn, en de dwarsoverlappende breedte zal niet minder dan cm zijn. De eerste moet op de laatste worden geplaatst volgens de asfaltrichting. Na het leggen van de glasvezelvoegpijp, bevestig de glasvezelvoegpijp met hoogwaardige cementspijkers en vaste ijzerplaten met een grootte van mm, mm en een dikte van .mm. De vaste afstand kan volgens de werkelijke bouwsituatie worden bepaald.

Banen● Kenmerken: de voegpijp is verdeeld in wegwerp voegpijp (ccll-y voegpijp, qdm-it voegpijp, ccll-y volledige sectie voegpijp) en repetitieve voegpijp (ccll-d voegpijp,BanenFabrikant holle zelfrijdende ankerstaaf, ccll-d volledige sectie voegpijp)

De bodem van het hoefijzer van de voegpijp is te laag. Nadat het hoefijzer in de mal zit, de ruimte tussen de buitenste mal en de hooeoppervlak is groter dan de dikte van de pijpwand.

KoblenzNameDe voegpijp zonder schachtrolverpakking wordt afgetapt en uitbetaald van de binnenring in de verticale staat, en de uitgetrokken pijp is veervormig en automatisch rechtgezet. Take-out richting: de spiraalrichting van de veervorm na take-out is consistent met de draairichting van, anders zal gefrituurde deeg draai of wanorde optreden. Lassen is ten strengste verboden tijdens gebruik, omdat de sterkte van het laspunt veel lager is dan die van het staal zelf, en het gemakkelijk is om gebroken draden op het laspunt tijdens het spannen te veroorzaken. Wanneer de voegpijp circulaire wapeningsregeling goedkeurt, zal zijn buigende straal niet minder dan keer van de diameter zijn.

Als een scheur wordt gevonden, moet het op tijd worden hersteld, wanneer de verbinding wordt vervormd en onderworpen aan waterdruk zal het vermogen van de voegbuis om externe krachten te weerstaan sterk worden verminderd. Bij het positioneren van de voegpijp moet deze vlak bij de interface worden gehouden en mag de voegpijp niet worden toegestaan om te rollen of te knikken. Als blijkt dat er geen draai is, moet deze op tijd worden aangepast. Bij het gieten en bevestigen van de voegpijp, moet de afwijking van de voegpijp worden voorkomen, om één kant niet te verkorten en het waterstopeffect te beïnvloeden. Bij het gieten en stampen van het beton moet het voldoende trillen om te voorkomen dat de slechte combinatie van de voegbuis en het beton het waterstopeffect beïnvloedt. De voegpijpverbinding moet goed worden verlijmd. Als de omstandigheden op de bouwplaats beschikbaar zijn, kan de methode van hete vulkanisatieverbinding worden gebruikt.?

Twee convexe groeven worden gepland aan het einde van het klokkende van de dubbele afdichtingsklem voegpijp, en de convexe groeven zijn uitgerust met afdichtingsringen. Tijdens de installatie wordt het puntuiteinde van het product in het belleuiteinde gestoken. De voegpijp kneedt vervolgens de twee convexe groeven samen met een speciale hydraulische klem, en de pijp bij het gekneedde deel wordt verkort en vervormd na spanning. De buitenpijp tussen de twee convexe groeven is diepdded in de binnenpijp, en dan is de verbinding van het product voltooid; Na het kneden wordt een rubberen afdichtingsring vervormd en geplakt tussen twee lagen buizen wat een dubbel veiligheidsafdichtingseffect speelt.


BanenVooruitgang kleine buis in tunnelbouwProduct prestaties en verlies



?

[] het technische schema dat door het gebruiksmodel wordt aangenomen om de bovenstaande technische problemen op te lossen, wordt als volgt beschreven: [] een snel snijapparaat in het gat van een ondergrondse voegbuis, het snelle snijapparaat in het gat bestaat hoofdzakelijk uit een vast snijapparaat, een spanningsmesapparaat en een snijrotatieapparaat, [] het spanningsmesapparaat wordt gesleept in het snijrotatieapparaat, De schroefdraden zijn respectievelijk gerangschikt op de buitenoppervlakte van het snijdende roterende apparaat en het bovenste uiteinde van het spanningsmesapparaat. Het apparaat van het spanningsblad en het snijdende roterende apparaat zijn verbonden door draden. Het einde van het apparaat van het spanningsblad dat uit het snijdende roterende apparaat uitsteekt, is voorzien van een moer van het spanningsblad. Het vaste snijapparaat is hoofdzakelijk samengesteld uit een snijblad en een katrol. Het snijblad en de katrol zijn respectievelijk verbonden aan beide zijden van het snijdende roterende apparaat door sleuven, een flensplaat en een lager zijn gerangschikt op de buitenoppervlakte van het snijdende roterende apparaat, het snelle snijapparaat in het gat wordt geïnstalleerd in het voegende pijpgat door de flensplaat, en het vaste snijapparaat is verbonden met de voegingsplaat van de pijpflens door bouten.

-prestaties van voegpijp de voegpijp is licht in gewicht, heeft een sterke beetkracht met grond of grind, is zuur-basebestendig, corrosiebestendig, verouderingsbestendig en gemakkelijk te construeren. Het heeft een hoge treksterkte (- keer hoger dan die vóór het uitrekken) en lage rek (slechts ,% van dat vóór het uitrekken). Het is gemakkelijk om op locatie te snijden en aan te sluiten (polyethyleen touw of drijfstang kan voor verbinding worden gebruikt), en het kan ook worden overlapt (de voegpijp met overlappende gesp is ontwikkeld en kan zonder andere materialen worden verbonden), en het buigeffect tijdens de bouw is klein. De voegpijp heeft echter een lage hardheid, slechte mechanische schadeweerstand, en mechanische littekens zoals krassen en verbrijzelde stenen zullen spanningsconcentratie veroorzaken, die de algemene mechanische eigenschappen van de voegpijp en de voegpijp zal verminderen.

Voorschriften voor installatieIn China zijn de soorten voegpijpen nu relatief compleet, van voegpijpen en voegpijpen voor versterking Subgrade aan glasvezelvoegpijpen voor wegbestrating, tot convexe voegpijpen en kunststof trekvoegpijpen voor spoorwegen. Voor verschillende wegenbouwomgevingen worden verschillende soorten voegbuizen geselecteerd, die niet alleen de kwaliteit van de weg kunnen garanderen, maar ook de kosten kunnen besparen. Dus wat voor soort toepassingseffect kan de voegpijp bereiken in snelwegonderhoud? De fabrikant van de voegpijp neemt u mee om een kijkje te nemen.

De lengte kan volgens de bouwvereisten worden aangepast, zonder verlies.

Echter, niet alle voegpijpproducten kunnen dit effect bereiken. Sommige inferieure voegen pijpproducten falen niet alleen om het verwachte effect in gebruik te bereiken, maar hebben ook problemen zoals lage voegen efficiëntie, pijpbarst en pijpbuigen, die het voegen effect van de voegen pijp en de vooruitgang van het hele project ernstig beïnvloeden. De kwaliteit van het voegen effect komt van de selectie van hoogwaardige voegen pijpproducten. Shengpeng voegpijp is een goede keuze voor u om voegpijpproducten te kiezen vanwege zijn hoge sterkte, geweldige, eenvoudige verbinding en hoge kostenprestaties! Grouting pijp de voegpijp is een soort geosynthetisch materiaal gevormd door ultrasoon lassen,BanenVooruit kleine kanaaltunnel, dat is samengesteld uit een staalplastic samengestelde versterkte riem (ingebouwde hoge sterkte koolstofveerstaaldraad (spanningsmateriaal) en verpakt met polyethyleenhars (beschermend materiaal) en geplaatst onder rechte hoeken aan de vlakke lengte en breedtegraad. Het is een uitgebreid product van bestaande stijve wapening (vlakke staalstrip, geribbelde staalstrip, gegalvaniseerde staalstrip roestvrij staalstrip, gewapend betonstrip, enz.) en flexibele wapening (polypropyleenstrip, plastic voegbuis, warp gebreide voegbuis, enz.). Vanwege zijn hoge treksterkte, lage verlenging (≤ %) kleine kruip, en sterk in elkaar grijpend en occlusief effect op de grond kan het de zachte bodemfundering effectief behandelen, de laterale verplaatsing van de grond beperken, de ongelijkheden overwinnensettling van de bodem verbetert de draagkracht van de fundering aanzienlijk en verbetert de algemene prestaties van de fundering; Het kan wijd worden gebruikt in wegenbouw, spoorwegtechniek, vasthoudende structuur, damtechniek, waterbesparingstechniek en tunneltechniek; Het heeft een opmerkelijk beschermend effect en goede sociale en economische voordelen tegen sleuven en scheuren van stoep.


BanenVooruitgang kleine buis in tunnelbouwProduct prestaties en verlies



De belangrijke reden voor de stabiliteit van de voegpijpversterkte bodemondergrond is om het hoofdprincipe van de voegpijpversterkte bodembehandeling technologie verder te verifiëren. Het is om verschillende soorten voegpijpproducten insi te plaatsenDe verdeling van het interne spanningsveld en verplaatsingsveld van de versterkte bodemmassa wordt veranderd door wrijving en inbedding tussen de voegpijp en de omliggende bodemmassa, afhankelijk van de trekeigenschappen van de voegpijp of tussen de lagen bodemmassa.

KwaliteitsbeheerAntwoord: het varieert volgens het model en de elasticiteit vanTing pijp, en zijn interne druk kan bar of meer bereiken.

Wanneer er geen speciale eisen in het ontwerp zijn, mogen de niet voorgespannen leden niet minder zijn dan % van de ontworpen standaardwaarde van de druksterkte van betonkubus en mogen de voorgespannen leden niet minder zijn dan % van de ontworpen standaardwaarde van de druksterkte van betonkubus.

De glasvezelvoegpijp is een stijf product gemaakt van hoge sterkte alkalivrije schilvezel, die door een internationaal geavanceerd fijn breiproces in een mesh basismateriaal wordt gemaakt en oppervlaktebedekt is. De unidirectionele trekbare kunststof voegpijp is een voegpijp gemaakt van polyethyleen met hoge dichtheid (HDPE) als grondstof, geplastificeerde en geëxtrudeerde plaat, verwarmd en uitgerekt, en dan geponst met regulier gatennetwerk, en dan in lengte uitgerekt. In dit proces bevindt het polymeer zich in een directionele lineaire staat en vormt het een langwerpige reticulaire integrale structuur met uniforme verdeling en hoge knoopsterkte. De treksterkte en stijfheid van de voegbuis worden volledig verbeterd door de heroriëntatie van de oorspronkelijk verstrooide kettingmoleculen in een lineaire staat door het uitrekken.

BanenDe opgraving van de funderingsput volgt strikt het beginsel van & quot; gelaagde opgraving& quot;. De steunopbouw moet nauw worden gecoördineerd met de grondopgraving. Tijdens de opgraving moet het aardwerk in de buurt van de voegbuis worden uitgegraven door de centrale groefmethode om te voorkomen dat de machine botst met de steun; Het grondwerk in de buurt van de hellingbeschermingspaal moet handmatig worden uitgegraven met kleine machines en gereedschappen. Het is verboden om met de voegpijp en geboorde paal door mechanische opgraving in botsing te komen. Nadat het grondwerk tot de ontwerphoogte is uitgegraven, moet de voegbuis op tijd worden opgericht en voorgespannen om de blootstellingstijd zonder steun te verminderen.

Tegelijkertijd, omdat de ruimte in de voegpijp het laterale glijden en rollen van de bodemdeeltjes binnen beperkt, treedt de relatieve verplaatsingstrend of relatieve verplaatsing ook op tussen dit deel van bodemdeeltjes en aangrenzende bodemdeeltjes, resulterend in wrijving. Deze wrijvingskracht wordt over het algemeen & quot; bijtkracht& quot; of & quot; laterale krachtweerstand& quot;. De & quot; oppervlaktewrijving& quot; en & quot; bijtkracht& quot; Maak de slip en rol van bodemdeeltjes onder de kracht van de bovenste grenslijn op de plaats van de voegpijp, en beperk de laterale verplaatsing van grond in het hele vlak van de voegpijp. De voegpijp speelt een belangrijke rol in de belangrijkste punten van nederzetting. Daarom is het redelijk om de voegpijp te gebruiken om de ongelijke nederzetting van vulopgravingsovergangsondergang te behandelen. Dit document yzes het actiemechanisme van de voegbuis volgens zijn type en kenmerken, en stelt een nieuwe technologie voor om een laag vulstof in het voegbuisnetwerk te sproeien bij het bestratingen van de oppervlakteloop. Als een soort wegversterkingsmateriaal, snelle bouw en lage investering.

Het is een thermoplastisch materiaal, dat vele malen kan worden verwerkt en gevormd, het verstrekken van gemak voor heet smelten en elektrofusie verbinding van pijpen.


Copyright en kennisgeving:
1. De door UUUUUU getoonde VVVVVV wordt gepubliceerd door de gebruiker. Netizens zijn welkom om het opnieuw af te drukken, maar de herdruk moet het huidige webpagina-adres of het weblink-adres en de bron ervan vermelden.
2. Deze pagina bevat informatie van VVVVVV en de inhoud wordt gepubliceerd en geüpload door gebruikers. Deze website is niet verantwoordelijk voor de authenticiteit, nauwkeurigheid en intellectuele eigendomsrechten van de inhoud van deze pagina (inclusief maar niet beperkt tot tekst, afbeeldingen, video's) Deze pagina bevat informatie over het algemeen welzijn. Als u vindt dat de inhoud van VVVVVV illegaal of illegaal is, neem dan contact met ons op, we zullen deze zo snel mogelijk verwijderen of wijzigen, bedankt voor uw medewerking
3. Een deel van de inhoud die door gebruikers op deze website is geplaatst, is overgenomen van andere media met het doel meer informatie over te brengen. Dit betekent niet dat deze website het eens is met hun standpunten of de authenticiteit van hun VVVVVV bevestigt. De inhoud is bedoeld voor amusementsreferentie enkel en alleen. Deze website draagt ​​niet de directe en gezamenlijke aansprakelijkheid voor de inbreuk op dergelijke werken, verklaren hierbij!
Meer>vergelijkbaarnieuws

AlMunayzilah.adviserennieuws
AlMunayzilah.Laatste nieuws